ΙΣΤΟΡΙΑ

Το 1952 δύο αδέρφια, ο Νίκος και ο Γρηγόρης Τσαρούχας, από βοηθοί γκαρσονάκια σε Μοδιάνο και Καπάνι, μεταγράφονται,αρχικά ως σερβιτόροι και στη συνέχεια ως συνέταιροι σε μαγειρείο στην Τοσίτσα.Το 1962 τα αδέρφια ανοίγουν το δικό τους εστιατόριο “ΟΛΥΜΠΙΑ”, στην ίδια γειτονιά, όπου ανάμεσα στα φαγητά σερβίρεται και πατσάς σε κατσαρόλα.Το 1967 η επιχείρηση μεταφέρεται λίγο πιο πάνω στην Ολύμπου 78 με την επωνυμία “Αφοί ΤΣΑΡΟΥΧΑ” και με την καθοδήγηση του μάστορα του πατσά Λέλο Βασίλη, ανάβει η φωτιά για το καζάνι που σιγοκαίει έως σήμερα.

Το εστιατόριο πορεύεται μέσα στις δεκαετίες παράλληλα με την ιστορία της πόλης, ρουφάει τις μυρωδιές της και τις μεταλλάσσει λαχταριστές γεύσεις παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας που προσφέρει στις γενιές των ανθρώπων που ζουν και δημιουργούν ή περνούν από την πόλη.

Το 2013 το εστιατόριο “ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ” ανασυντάσσεται και φοράει τα καλά του για να θυμίσει στους παλιούς και να μάθει στους νέους.

Η ιστορία συνεχίζεται…